#

Bouwmaterialen - Staal en andere bouwmaterialen

Bouwmaterialen - Staal en andere bouwmaterialen

Bouwmaterialen

Bouwmaterialen zijn grondstoffen die worden gebruikt bij de bouw van een gebouw. Bijna alle materialen die worden gebruikt om een huis, een gebouw of een wolkenkrabber te bouwen zijn niet-hernieuwbaar. De meeste moeten uit de aarde worden gehaald, die na verloop van tijd uitgeput raakt. Naast in de natuur voorkomende hulpbronnen worden ook de meeste door de mens vervaardigde producten gebruikt, sommige synthetisch en andere niet.

Het bouwen van wolkenkrabbers is een noodzaak geworden door de toegenomen behoeften van mensen om een comfortabel leven te kunnen leiden. Om aan deze groeiende behoeften te voldoen, gebruiken steeds meer mensen bouwmaterialen zoals staal, beton, asfalt, tegels en hout, enz. Aangezien deze materialen niet hernieuwbaar en niet-cyclisch zijn, is hun gebruik tot op zekere hoogte beperkt. Maar onlangs hebben revolutionaire ideeën van ingenieurs en scheikundigen nieuwe ideeën opgeleverd die kunnen helpen bij het duurzamer maken van bouwmaterialen. De ideeën die nu aan populariteit winnen, zijn fotokatalytisch cement en scc (supercoating).

Fotokatalytisch cement is een nieuw concept dat stalen bekledingen combineert met niet-toxische wateruithardende polymeren die helpen de sterkte van staalconstructies te vergroten. Aangezien staal niet boven zijn inherente sterkte kan worden gebruikt, helpt het aanbrengen van de coatings op het oppervlak van de structuur bij het verbeteren van de structurele sterkte van het staal met een veelvoud. In feite is het bestand tegen extreme weersomstandigheden en andere uitdagingen die door de omgeving worden gesteld.